Da bismo prirodi dozvolili da sama napravi to izuzetno vino sa karakterom, a da bude i po standardima, ograničili smo se na jedan hektar vinograda. Jedan vinar je i vinogradar, posvećen svojoj misiji i ima dovoljno vremena da obiđe svaki svoj čokot i svako svoje bure. Verujemo da je neophodno upotrebiti manufakturu u proizvodnji, naspram industrije, znanje i umeće naspram fanatičnog tradicionalizma, prirodna sredstva naspram veštačkih tvorevina. Poštujemo prirodu i ona nam uzvraća pažnjom prema kvalitetu, svake godine nam darujući originalno i neponovljivo vino. Mi pomažemo procese, a ne manipulišemo. Činimo to svesno, stručno, uz stalna laboratorijska merenja i poštovanje struke i zakona.
Kupaža muskatnih sorti: Muskat Krokan Muskat Otonel, i Cserszegi Fűszeres. Proizvedeno u kofermentaciji (zajedno muljanje i vinifikacija, kao da se radi o jednoj sorti), u postupku, koji ...
Ručna berba u drvene gajbe. Grožđe je sa 24% šećera u širi i preko 30% botritisno. Hladna maceracija 36 sati, blago presovanje (samotok) bez taloženja šire. Burna fermentacija sa burgunds...
Delestage tehnologija sa otklanjanjem dela semenki rezultuje vino sa nežnijim taninima. S obzirom, da se radi o field blend berbi (sve tri sorte su brane zajedno u istom danu), i iako sva...
Proizvodi se samo u izuzetnim godinama, kada raspolažemo pikantnim vinom Kabernea kao što je bila berba 2014 i dovoljno moćnim Merloom, kakva je bila 2015. Ručna, probrana berba u drvene ...
Prvi put korišćena delestage tehnologija sa otklanjanjem dela semenki rezultuje vino sa nežnijim taninima. S obzirom, da se radi o field blend berbi (sve tri sorte su brane zajedno u isto...
Ručna, probrana berba u drvene gajbe. Grožđe je u fenolnoj zrelosti.Do 15% dodato sorti Cabernet Franc i Merlot, ista berba, ko-fermentacija. Fermentacija sa selektivnim kvascem za Bordo ...
Šiler vina – između rozea i lakih crvenih – imaju tradiciju i kod nas. Ovu vrstu proizvodnje su doneli Nemci doseljavanjem iz Alzasa i Lotaringije, i u Banatu ima specifičnost, koja se og...
Aszu je desertno vino, dobiveno posebnom tehnologijom iz kasne berbe šardonea i muskatnih mladih vina u procesu fermentacije, koja traje četiri godine. U prvoj godini se u kljuk kasne ber...