Na Velikom polju, Zelenoj uvali i drugim živopisnim sremskokarlovačkim mikrolokalitetima, Rimljani su nekada davno ispisivali neke od najlepših stranica drevnog vinarstva. Posvećenošću, znanjem i svakodnevnim radom, vinarija Đurđić danas na ovim prostorima neguje autentični duh Fruškogorskog vinogorja, i uz neophodnu pomoć savremene tehnologije, prenosi ga verno u čista, sveža i pitka vina.
Naši vinogradi nalaze se na sunčanim padinama Fruške gore, na pažljivo dabranim mikrolokacijama sa dobrom ekspozicijom. Posađeni na padinama brežuljaka, naši vinogradi uživaju u umereno plodnom zemljištu, sa odličnom drenažom, u zagrljaju ruže vetrova i obilja sunčanih sati.
Neoplanta naizgled lagano vino sa 13% alkohola, ima veoma pun i bogat ukus, a miris veoma intenzivan i fin. U pravom planu dominira specifična aroma harmonična i u telu i kiselinama....
Boja mu je zelenkasto-žuta, a nos mu je specifičan - miris zove. Najbolje ide uz plodove mora, a dobro društvo su mu i riba, piletina i testenina, divljač koja leti i sirevi, posebno polu...
Traminac je veoma aromatično i lako prepoznatljivo vino, a traminci sa Fruške gore spadaju među najbolje. Najbolje ide uz ribu, i morsku i rečnu, i uz bela mesa....
Rubin crvene boje specifičnog mirisa sa notama crne ribizle i malina. Najbolje ide uz tamna mesa, govedinu, divljač ili biftek, ali i uz dobar riblji i alas paprikaš....
Njegova crna boja podseća na boju perja ptice kos po kojoj je i dobio ime. Buke mu je tipičan i može da se uporedi sa malinom. Najbolje ide uz pečenu jagnjetinu ili prasetinu, biftek, div...
Probus je sorta grožđa nastala u Sremskim Karlovcima, ukrštanjem naše autohtone sorte Kadarke i sorte Cabernet Sauvignon. Najbolje ide uz crvena mesa, intenzivne sireve i crnu čokoladu....
Mlado vino iz Sremskih Karlovaca, laganog ali bogatog ukusa bobičastog voća, odlično ide uz meso peradi, mlečne krem proizvode, sušenim mesom i roštiljem......
Crni vitez je aromatizovano slatko vino. Veoma je pitko i prijatnog ukusa uz naglašene arome vanile i cimeta, daju poseban doživljaj pri degustaciji....